Laddar

Var hos frisören – sköts med flera skott

Fortsatta vittnesförhör och genomgång av övervakningskameror – så jobbar polisen vidare efter fredagskvällens uppmärksammade mordförsök på Holma.

delningar

Ännu är ingen gripen för fredagskvällens skjutning vid en frisörsalong vid Holma torg. Polisen larmades klockan 17:46 och på platsen anträffades en skottskadad man i 25-årsåldern, träffad av flera skott i bröstet och buken.

Polisen misstänker nu att skjutningen ska ha skett i anslutning till frisörsalongen, där mannen ska ha befunnit sig som kund, med tanke på de spår man säkrat under helgen. Mannen anträffades dock liggandes skottskadad på torget.

– Det har funnits blodspår både inne och utanför lokalen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Olika vittnesuppgifter Mannen fördes till sjukhus i privat bil där han konstaterades ha allvarliga skador. Läget stabiliserades mot lördagen och polisen har därefter kunnat hålla ett inledande förhör med honom.

Polisen jobbar nu med teorin att det rör sig om en ensam maskerad gärningsman. Hur denne har försvunnit från platsen är fortfarande oklart.

– Vid skottlossningar är de flestas reaktion att lämna platsen illa kvickt. Därför får vi ofta uppgifter om folk som springer i olika riktningar och så är det även den här gången, säger Nils Norling.

Går igenom övervakningskameror Polisen jobbar nu vidare med att förhöra vittnen och samla in uppgifter. I takt med att vardagen kommer igång ser man även över eventuella övervakningsfilmer som kan ha fångat delar av händelseförloppet.

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare, men man är försiktig med att dra paralleller till de senaste tidens våldsbrott och skjutningar.  Motivet är fortfarande okänt, men enligt uppgifter till Kvällsposten ska mannen ha figurerat i en mycket omtalad mordutredning i Malmö.

Automatvapen hittades i trappuppgång Under söndagskvällen hittade patrullerande områdespoliser ett automatvapen i ett bostadshus i närheten av skjutningen. Om det har någon koppling vet man inte i nuläget.

Polisen utreder ärendet som försök till mord.

 

Relaterade artiklar