Laddar

Vansinnesfärden i 180 km/h slutade i kollision med polisbil

Den manliga föraren och den kvinnliga passageraren är nu anhållna misstänkta för flera brott.

delningar

Under onsdagen vid klockan 19 skulle en polispatrull stoppa och kontrollera ett fordon i centrala Malmö med misstanke om rattfylleri. Föraren däremot svarade inte på uppmaningen utan körde i hög fart ut från stan norrut på E6.

Polisen inledde då en jakt på bilen, som efter 2,4 mil slutade strax utanför Löddeköpinge.

– Bilen kör i väldigt höga hastigheter. Efter en stund tar polispatrullen beslutet att stoppa fordonet med spikmatta, berättar Nils Norling, polisens presstalesperson.

Spikmattan punkterade bilens däck men resan slutade inte där. I ett försök att fortsätta köra kolliderar personbilen med en polis. Ingen skadades vid kollisionen.

Två personer som är hemmahörande i trakten kring Malmö är nu anhållna misstänkta för flera brott. En 20-årig man är misstänkt för grov vårdslöhet i trafiken, drograttfylleri och våldsamt motstånd vid gripandet.

En 18-årig kvinna är misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. Båda är misstänkta för innehav av narkotikainnehav.

Polisen misstänker även att paret har slängt ut saker under färden. Därför sökte polis- och hundpatruller efter spår på motorvägen under onsdagskvällen.

– Att hålla dessa höga hastigheter, 180 kilometer i timmen, samtidigt som man är påverkad av narkotika innebär en betydande risk för att det ska bli en olycka och att oskyldiga ska drabbas. Lyckligtvis boed det inga personskador. Tyvärr är det alldeles för vanligt med drogpåverkade förare, säger Nils Norling.

Fordonet är en Audi A6 från 2003 som är skriven på den anhållna mannen.

Relaterade artiklar