Vallöftet: Billigare bensin och diesel

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna. Foto: Arkiv, Michael Erhardsson/Mostphotos.

Vill stoppa framtida prisökningar till följd av skattehöjningar.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För en dryg vecka sedan rapporterade 24Malmö om hur bensinpriset åter igen slagit nytt rekord då priserna gick upp och blev de dyraste någonsin.

I Sverigedemokraternas valmanifest som presenterades under onsdagen, lovar partiet nu att sänka priset på bensin och diesel med 70 öre per liter.

– Svenska bilister och framför allt de på landsbygden har under de senaste mandatperioderna fått känna av kraftigt ökade kostnader till följd av höjda drivmedelspriser, säger en källa inifrån partiet till Aftonbladet.

Partiets förslag innebär bland annat ett stopp mot framtida prisökningar till följd av skattehöjningar och justeringar i mixen av bränslet.

Sverigedemokraterna har samtidigt fått kritik under en längre tid för att inte ta miljöhotet på fullt allvar.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Liberalerna fick högst betyg i Naturskyddsföreningens miljöpolitiska granskning som publicerades i somras. SD står samtidigt som det enda parti utanför klimatuppgörelsen där övriga riksdagspartier har förbundit sig att verka för att minska utsläppen med 85 procent till 2045, jämfört med 1990.

– Det är en populistisk och farlig politik som SD går ut med nu, en brun omställning. Man tar bort en tredjedel av den gröna omställningen och sänker priset på bensin och diesel, säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin till Aftonbladet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar