Laddar

Våldsam svärdman vräktes – kräver halv miljon

Gick till attack när grannens hund kissade utanför dörren.

delningar

Efter 35 år i samma bostad har nu hyresgästen av en bostad i centrala Malmö vräkts. Hyresvärden MKB sade upp kontraktet efter att mannen attackerat en granne med ett svärd i samband med att grannens hund kissat i trapphuset utanför hans dörr, rapporterar tidningen Hem & Hyra.

Grannen träffades av svärdet två gånger, men ska inte ha ådragit sig några allvarliga skador. Händelsen bevittnades även av en ledig polis som bor i huset och den våldsamma mannen kunde gripas efter attacken.

Mannen är nu dömd till 1,5 års fängelse och hyreskontraktet är uppsagt.

Ärendet har prövats i hyresnämnden och gett hyresvärden rätt till uppsägning vilket skedde med hjälp av Kronofogden eftersom mannen inte flyttade självmant.

I samband med vräkningen tvingades mannens tillhörigheter att slängas på grund av kraftiga fuktskador, vilket gjort att han nu känner sig orättvis behandlad och stämmer hyresvärden. Beloppet: En halv miljon.

Tingsrätten menar å andra sidan att det inte finns belägg för stämningen.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?