Laddar

Vaktmästare bodde gratis i källare – olagligt och farligt för hälsan

Nu sätter miljöförvaltningen stopp för det olovliga boendet.

delningar

Miljöförvaltningen upptäckte att en person bodde i ett hus på Södra Bulltoftavägen vid en oanmäld inspektion i höstas. På plats upptäcktes höga fukthalter och ytterst begränsat ljusintag. Problemen var så allvarliga att det var förenat med risker för hälsan att bo där, skriver Hem & Hyra.

I källaren bodde husets vaktmästare helt gratis mot att han utförde reparationer i huset. Nu dömer miljövältningen ut det olovliga boendet. Skulle fastighetsvärden överträda förbudet väntar vite om 25 000 kronor per gång.

Enligt fastighetsvärdens fru ska vaktmästare nu ha flyttat. Fastigheten har haft problem en längre tid men hon lovar att det ska åtgärdas.

Elizabeta Pavcevic är en av de boende, hon säger till tidningen att hon själv tvingats renovera lägenheten.

– Det är så mycket problem här. När miljöförvaltningen gjorde mätningar i mitt sovrum var det 14 grader. Jag har själv satt in en värmefläkt för att kunna sova där. Här får man ta saken i egna händer, säger Elizabeta Pavcevics.

Både miljöförvaltningen och Hyresgästföreningen är inkopplade och hyresnämnden har haft flera ärenden gällande fastigheten.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?