Vägglöss biter barn – sjukvården slår larm

Foto: Frugan, Mostphotos

Ett stort antal bett ska ha upptäckts vid undersökning av barn på en vårdcentral. En saneringsfirma har nu kopplats in för att få bukt med vägglössen i fastigheterna.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tidigt under vintern kom det klagomål om att ett av husen på Hårds väg i Malmö hade drabbats av vägglöss. Fastighetsägaren Rosengård kopplade då in en saneringsfirma och satte in specialhundar för att hitta de drabbade lägenheterna.

Sjukvårdspersonal slår nu larm till kommunen om att vägglössen fortfarande finns kvar och att barn har blivit bitna, skriver Hem & Hyra. Ett stort antal bett ska ha upptäckts vid undersökning av barn på en vårdcentral i februari. Det drabbade huset ska ligga i samma kvarter som Hårds väg och en saneringsfirma har nu kopplats in i fallet.

– Vi tar det här på stort allvar och kommer att jobba snabbt. Vi kommer i samarbete med Anticimex att föra en dialog med kommunen för att stoppa spridningen, säger Jenny Tebäck, kommunikationschef på Rosengård Fastighet AB, till tidningen.

Tidigare har hyresgäster berättat att saneringarna inte har lyckats. I minst ett fall ska skadedjuren har försvunnit och sedan kommit tillbaka, skriver Hem & Hyra.

Miljöförvaltningen uppger att de kommer att ha löpande kontakt med fastighetsägaren och följa saneringarna.

– På något sätt kommer vi att gå vidare. Vi kommer inte att släppa detta, säger Christian Höglund, miljöinspektör på Malmö stad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar