Uppstickande Malmöband släpper ny musik

Inspiration till nya musiken hittas i känslolivet och i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Malmöbandet Femi Rey är aktuella med nya låten Oxygen (breathe again), som i veckan släpptes på Spotify. Bandet består av Ebba Bosma, Jesse Emmoth och Lucie Niemelä, som alla träffades på musikhögskolan 2017. I mars tidigare i år debuterade pop-trion med låten Closer.

Samtliga har haft separata projekt tidigare, men har nu valt att gå vidare i sina musikaliska karriärer som ett team.

– Vi har alla spelat lite olika typer av musik tidigare. Men när vi hittade varandra musikaliskt i våran twistiga pop så kändes det helt rätt, säger Ebba Bosma.

Inspiration till musiken hittas på olika platser och miljöer i Malmö. Nya låten Oxygen (breathe again), skrevs tillsammans av bandet och handlar om känslan att vilja bli hel igen efter ett uppbrott.

– Nästan all inspiration hämtas från livet och känslolivet. Oxygen (breathe again), handlar om ett stadium i uppbrottet, precis vid starten, den känslan. Men allmänt hittar vi också inspiration i Malmö, i folkets park, på skybar eller Ribban, säger Ebba Bosma.

Målet är att skapa go musik, och sätta Malmö på kartan i musiksverige.

– Det är dags nu. Vi tycker Malmö förtjänar det. Vi är alla Malmöbaserade låtskrivare och producenter och älskar att göra pop med en ny twist, säger Ebba Bosma.

Foto: Femi Rey

Trions nya låt släpptes för bara några dagar sedan, men det betyder inte att bandet stannar upp. Redan i slutet av sommaren kommer Femi Rey's tredje singel att släppas och till vintern räknar de med att släppa sin första EP.

– Det blir mycket tid i studion i sommar. Men det är kul, avslutar Ebba Bosma.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.