Laddar

Unika pizzatrenden till Malmö: ”Det är all kärlek på en pizza”

Malmö blir först i Sverige att få unika pizzan: "Jag tänkte att det var häftigt och ville introducera det i Sverige".

delningar

Som jurymedlem i pizza-VM har Mike Arvblom sett mycket som inte brukar finnas på menyn på den lokala pizzeria.

– Jag ser ganska många trender i olika delar av världen med olika smaker, bland annat de söta pizzorna som kommer fram mer och mer. På tävlingen såg jag sockervaddspizza och då tänkte jag att det var häftigt och ville introducera det i Sverige, säger Mike Arvblom på Fredo’s Pizzagastronomia.

Sockervaddspizzan är en vanligt pizzadeg med smält mozzarella. Ovan på det smält marabouchoklad och sockervadd, beströdd med strössel av bland annat amerikanska godiset Pop Rocks som poppar i munnen.

– Tanken är att jag vill kombinera Alla hjärtans dag som kommer från Italien, där pizzan också kommer ifrån, med den amerikanska traditionen att ge något sött till sina nära och kära. Jag är uppvuxen i USA och ville kombinera allt det till ett, så det är all kärlek på en pizza, säger Mike Arvblom.

Han förklarar att tanken är att man ska dela pizzan med nära och kära, och enligt prognosen ser det ut att kunna bli en hit.

– Det är flera som ringt till pizzerian och och bokat en pizza. Den kommer vara populär, jag tror vi kommer sälja minst ett par hundra, så vi förbereder oss ordentligt, säger Mike Arvblom.