Laddar

Unga brottslingar greps – rånade med pistol

Männen ska ha begått brott tidigare.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Klockan tjugo i ett natten mot lördag skickades polis till Kollegiegatan där en person hade blivit hotad med en pistol av två ynglingar på moped. Båda de unga killarna var, enligt uppringaren beväpnade med pistol.

Det var en 27-årig man som hade utsatts för ett rånförsök. Gärningsmännen hade dock inte lyckats få med sig något gods.

Strax efter klockan 01 inkom också samtal angående en pågående stöld av cyklar på Sofielundsvägen. Man hade sett en svart moped och någon med bultsax. Polispatruller skickades då till platsen. På Hallinggatan fick en polispatrull då syn på en svart moped med två personer där båda saknade hjälm. Inledningsvis stannade inte mopeden men efter en bits jakt, där bland annat polisens helikopter var till stor hjälp, anträffades mopeden och den 19-åriga mopedföraren kunde gripas.

Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri och narkotikabrott/eget bruk. Passageraren försvann från platsen. Efter en del efterforskningar gjorde polisen en husrannsakan i en lägenhet i Trelleborg där den andra ynglingen, 18 år, anträffades och greps.

De två gripna ynglingarna är de som tidigare, på Kollegiegatan, försökte råna en person. Mopeden de färdades var anmäld stulen i mitten på juli.

Relaterade artiklar