Laddar

EXTRA: Ung man ihjälskjuten i Malmö – det här vet vi

En man blev ihjälskjuten och en annan man vårdas för livshotande skador på sjukhuset i Malmö.

delningar

Klockan 21.22 på onsdagskvällen larmades polisen till Hermodsdal i Malmö med anledning av att flera personer hade ringt in och sagt att de hade hört höga smällar i området.

På Eriksfältsgatan anträffades två skadade personer och på fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man avlidit. Den andra mannen vårdas för livshotande skador på sjukhuset.

Den 20-åring som avlidit ska också ha blivit beskjuten på Holma i somras, rapporterar Sydsvenskan. Även den andra mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare.

Polisen spärrade på torsdagskvällen av brottsplatsen och har under natten arbetat med att bland annat knacka dörr i området. En vapenhund beställdes även till platsen.

Efter händelsen undersökte polisen en grå Mercedes som stått i närheten av brottsplatsen, rapporterar Kvällsposten. Den bil som användes vid transport till sjukhuset uppges vara den bil som de skjutna befann sig i vid skottlossningen. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Under natten till fredagen anhölls en 28-årig man misstänkt för mord och mordförsök, meddelade polisen på fredagsmorgonen.

Relaterade artiklar