Laddar

Tystare och bekvämare – i höst får Malmö sina första elbussar

Foto: Pressbild E.ON Sverige AB Så här ser Malmös nya elbussar ut.

Kommer att trafikera en busslinje.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

13 stycken elbussar från Nobina kommer från och med december att trafikera linje 7 mellan Ön och Svågertorp. Elbussarna som levereras av Volvo kommer att laddas med förnybar el från E.ON, skriver energiföretaget i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn och det är extra roligt att vi nu får möjlighet att ta den erfarenheten över Öresund och tillämpa den i Malmö, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden

E.ON började bygga det nya laddsystemet vid bussdepån i Bulltofta i juni och det kommer att sättas i drift i början av november.

– Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån. Därför är vi glada att det är just E.ON, som har erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga och välfungerande system, som levererar detta, säger Sammy Johannesson från Nobina.

Bussarna ska enligt pressmeddelandet erbjuda en helt ny lösning för komfort med både soffdel och mjukare nattbelysning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?