Tvingades sälja sex – hotades med voodoo-ritual

Foto: Roland Magnusson / Mostphotos

Två personer har dömts vid Malmö tingsrätt för bland annat människohandel då de tvingat två unga kvinnor att sälja sex.

delningar

En 43-årige man och en 32-åriga kvinna är nu dömda bland annat för inblandning i två fall av människohandling. Två kvinnor, 20 och 33 år gamla har sökte sig under olika perioder till Europa för bättre levnadsförhållande. Båda kvinnorna historia inträffade vid olika tillfällen men ser ungefär likadan ut.

För att få åka till Europa tvingades de genomföra en juju-rutiual, en slags voodoo-ritual som förkommer inom en naturreligioner i Nigeria. En av kvinnorna har berättat i förhör hur ritualen gick till för henne. En kyckling dödades, hjärtat skars ut och hon tvingades att äta kycklinghjärtat. Mannen som utförde ritualen skar sedan ett rakblad över hennes kropp och och gnuggade in kycklingblodet i hennes hud.

För att få komma till Europa har kvinnorna också blivit skyldiga 40 000-60 000 euro. De var tvungna att betala pengar, bröt det mot detta skulle ritualen medföra att de eller deras familj dödades.

De båda kvinnorna hamnade tillslut i Malmö där de tvingades sälja sex. Den 43-årige mannan ordnade och förmedlade sexköp till den 33-åriga kvinnan och hon betalade halva sina intäkter till honom. Samma gäller den 20-åriga kvinnan som tvingades betala halva sina intäkter till den 32-åriga kvinnan.

Nu har den 43-årige mannen och den 32-årige kvinnan dömts vid Malmö tingsrätt. Mannen döms för människohandel samt grovt penningtvättsbrott. Han döms till fängelse i fyra år och sex månader. Kvinnan döms för människohandel och grovt koppleri till fängelse i tre år och sex månader. Den 20-åriga kvinnan ska få 102 500 kronor i skadestånd och den 33-åriga kvinnan ska få 275 000 kronor i skadestånd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar