Två fall av rattfylleri i samma bil – inom loppet av tio minuter

Foto: Krzysztof Piotrowicz, Mostphotos

En bilförare stoppades, testades positivt för rattfylleri och medtogs för provtagning. Sedan stoppades även hans kompis ett kvarter därifrån, i samma bil, tio minuter senare.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 23.19 på fredagskvällen stoppar polisen en bil på Lilla Nygatan i Malmö.

– Det är en rutinpatrullering vid Gustav Adolfs torg i Malmö där man observerar en bil med ett så kallat "konstigt körbeteende". Man stoppar och kontrollerar den vid Lilla Nygatan. Personen som kör blåser positivt, och blir medtagen för provtagning, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd.

Men det tar inte stopp där. Anmälan om rattfylleri är nämligen kopplad till en helt annan anmälan - som också handlar om rattfylleri. Vid 23.29, stoppades nämligen bilen återigen, fast på Stora Nygatan.

– Det är två medtagna för provtagning för rattfylleri eftersom ännu en påverkad man har framfört samma personbil tio minuter senare, säger Kim Hild.

Sydsvenskan rapporterar att det satt en kompis i bilen tillsammans personen som först medtogs för provtagning på Lilla Nygatan. Kompisen ska ha uppgett för polisen att även han hade druckit. Därför fattade patrullen misstankar när de såg samma fordon köras på Stora Nygatan tio minuter senare, enligt tidningen. Vid ratten satt då kompisen och vid kontrollen blåste även han positivt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar