Laddar

Två anhållna för penningtvättsbrott: "Mycket stor summa kontanter"

Foto: Arkiv/Riksbanken

Polisen: "En mycket stor summa i ett flertal olika valutor"

delningar

En man i 45-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern sitter anhållna misstänkta för penningtvättsbrott. När polisen gjorde en husrannsakan i ett annat ärende på Augustenborg i Malmö så anträffades en stor summa kontanter.

– Det var en mycket stor summa kontanter, men jag kan inte gå in på några exakta siffror. Men det var en mycket stor summa i ett flertal olika valutor. Nu sitter de anhållna i avvaktan på vidare utredningar. Det är en pågående insats i ett annat ärende, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Vad kan du berätta om insatsen? – Inte så mycket. Men det är inte alls ovanligt att när vi arbetar i ärenden att andra misstänkta brott uppdagas – och det behöver inte nödvändigtvis vara huvudpersonerna, utan det kan vara andra som blir involverade. Vi är mitt inne i en intensiv fas, säger Nils Norling.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?