Laddar

TV: Såg hemlöse Rolf – då startade hon fina insamlingen

En Facebook-uppmaning ledde till att 18-årige Senada Krasnic tog saken i egna händer och samlade in pengar till hemlöse Rolf.

delningar

Senada Krasnic, 18 år från Landskrona snubblade över ett inlägg på Facebook där en hemlös man, sovandes i en busskur i Malmö uppmärksammades. I inlägget beskrev en person hur han försökt hjälpa mannen eftersom han frös och att han nu ville att andra skulle göra samma sak.

Då tog Senada Krasnic beslutet att hjälpa till. Hon skrev ett eget inlägg i en av Facebooks största grupper för tjejer och fick stor respons direkt med över 4000 likes och reaktioner. Hon lämnade ett telefonnummer så att de som ville kunde bidra med pengar.

– Det har gått bättre än vad jag trodde. Jag trodde inte att det skulle komma in så pass mycket pengar som det gjorde. Jag har fått väldigt många bra reaktioner av familj, vänner och personer jag inte känner, säger Senada.

För pengarna köpte Senada sedan hygienartiklar, kläder och presentkort till olika matvarubutiker. Därefter gick hon och en vän för att lämna över sakerna till mannen, som berättade att han hette Rolf och att han var 74 år gammal. Dessutom led av hjärtsvikt.

– Han sa inte så mycket, jag tror han blev lite överrumplad, han försökte säga att det var för mycket men efter en stund tog han emot det. Men när vi frågade om vi skulle ta honom till en läkare så sade han bestämt nej, säger Senada till Nyheter24, som var först med att rapportera om händelsen.

I efterhand är det många som hört av sig.

– Folk frågar ”Hur känns det att vara kändis?”, men jag gjorde inte detta för att få någon status, och status bryr jag mig inte om heller då Rolf i detta fallet är så mycket viktigare än att jag har någon status, säger Senada.

I klippet nedan ovan visar Senada upp vad hon köpte till Rolf.