Laddar

TV: Här lirar Eric Saade fotboll med albanske Malmöprofilen

I en ny kampanj reser artisten Eric Saade till Malmö för att prata EM med supportrar till olika landslag. Nu har turen kommit till Albanien – och Liria IF:s eldsjäl Florent Salihi.

delningar

Reklamfilmen är en del av Coca Colas EM-kampanj Hem till världen. I serien reser Eric Saade till Malmö för att träffa olika supportrar som håller på andra landslag än det svenska. När turen kom till Albanien så valde läsktillverkaren att vända sig till Rosengårdsklubben Liria IF och dess grundare: 48-årige Florent Salihi.

– Ordet Liria betyder frihet på albanska. När Albanien nu skulle vara med i sitt första EM så hörde Coca Cola av sig till oss och ville göra ett inslag med föreningen. De var här i två-tre dagar och filmade, berättar Salihi för 24Malmö.se.

Samtidigt erkänner han också att han då inte hade full koll på vem den gästande artisten egentligen var.

– Nej, när Eric kom så frågade han först om jag visste vem han var. Sen skojade vi lite och jag frågade honom om han visste vem jag var. Det visste han inte men då sa jag till honom att här i Rosengård så är det mig alla barnen springer fram till, säger Florent med ett skratt.

Efter förlusten mot Schweiz i öppningsmatchen är det en riktig ödesmatch som nu väntar Albanien i EM:s andra omgång på onsdagskvällen. Värdnationen Frankrike står för motståndet – och Florent Salihi vågar inte hoppas på för mycket.

– Jag tror tyvärr att Frankrike vinner, de har ett lag med väldigt duktiga spelare. Det blir svårt för Albanien att ta sig vidare.

I tidningen Resumé kommenterade Eric Saade själv mötet:

– Det sägs att om man har sett Malmö har man sett världen. Fotbolls-EM handlar för mig om gemenskap förenad i idrotten och det var väldigt kul att åka hem till Skåne för att träffa människor från nationaliteter man i första hand inte förknippar med fotbolls-EM, men som brinner lika mycket för mästerskapen som de större nationernas supportrar, säger Saade, som förutom Albanien även hälsat på hos supportrar till det polska och det walesiska landslaget.

Se klippet när Eric Saade träffar Florent Salihi i spelaren nedan.