TV: Fem vanliga träningsmyter många går på

24Sveriges träningsexpert Emelie Elmes. Foton: Privat.

Träningsexperten Emelie Elmes slår hål på flera seglivade träningsmyter som du säkerligen stött på.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Det finns myter som lever ett tag och sen stendör. Sen finns det de där myterna som lever kvar år efter år oavsett vad forskning visar och vad personliga tränare runt om intygar.

Varför lever vissa träningmyter kvar år efter år? Vill vi så gärna att de ska vara sanna eller lyssnar vi inte på vad experterna har att säga? Det kryllar av dem och jag tänkte att vi ska slå hål på några stycken av dem.

Se Emelie slå hål på de 5 vanligaste träningsmyterna i videon nedan:

Vi ska bland annat reda ut om lågintensiv konditionsträning verkligen bränner mer fett än högintensiv, om du behöver proteinpulver för att öka muskelmassa och om du får mindre träningsvärk av att stretcha!

Först och främst vill jag säga att olika människor svarar på olika träningsformer, vi får olika form på våra muskler på grund av genetik och vi förlorar fett på olika ställen av samma anledning. Det är samma sak vad gäller kosthållning.

Om dieter fungerar? Det är klart de fungerar. Men håller det i längden? Vissa mår strålande bra av att dra ner lite på kolhydraterna medan andra mår skit när de testar samma kostschema. Det är inte enklare än att vi får prova oss fram.

Vill du exempelvis gå ner i vikt är det ändå kalorier in jämfört kalorier vi gör av med som avgör i slutändan. Jag tror verkligen på att hitta balans genom sunt förnuft istället för att räkna kalorier. Ät hälsosam mat som du mår bra av och rör på dig. Varför krångla till det? Dieterna kanske fungerar ett tag men ofta är det när vi slutar fokusera så mycket på det som vi hittar balans.

Mår du däremot bra och känner dig full av energi av en specifik diet så kör på det. Blir du däremot trött och orkeslös så tycker jag att du ska tänka om.

Lyssna på kroppen och unna den sånt du får energi av. Livet är för kort och har för mycket annat roligt att erbjuda för att lägga all vår energi på dieter.

Nu naggar vi hål på några träningsmyter!

Emelie Elmes

Relaterade artiklar