TV: De gör viral succé med VM-filmen på skånska

Skämdump från filmen "Fotbolls-VM 2018 på skånska".

delningar

Humorgruppen "Arga Skånska män" har gjort en viral succé med sin nya film, där fotbolls-VM dubbas på skånska.

Efter succén med Star Wars på Skånska och Fotbolls-EM på skånska har humorgruppen "Arga skånska män" lyckats igen. På bara två dagar har Danny Pedersens och Tim Lindkvist nya film fått cirka 190 000 visningar på Youtube och hundratals positiva kommentarer. "Årets mest efterlängtade video", skriver en av tittarna.

I filmen visas klipp från fotbolls-VM i Ryssland och där alla har blivit dubbade till skånska, men nya tolkningar av vad spelarna och fansen säger. I klippet är Maradona ett fan av vitlöksås. En av domarna kallar Nigerias match för "sömnpiller. Marcus Berg från svenska landslaget är orolig för om han stängde av plattan till spisen.

– Det känns superbra att visningarna trillar in. Det är alltid mycket jobb när vi ska göra en dubbning. Vi har med hjälp av många vänner tittat mycket på VM och antecknat intressanta händelser i alla matcherna, säger Tim Lindkvist.

Har du någon idé om varför filmen blivit så populär?

– Vi gjorde en dubbning på Fotbolls-EM 2016 och den blev väldigt populär så inför detta VM hade många höga förväntningar och när dubbningen väl släpptes så var många beredda på gilla-knappen.

Vad har ni fått för respons på era Youtubefilmer?

– När vi gör dubbningar får vi alltid positiv feedback. Vi tror det beror på att utgångsläget för filmerna är väldigt lättsamma. Allt görs med glimten i ögat och för att få folk att skratta. Det verkar som alla är införstådda med den premissen! Vi är jätteglada för responsen och jobbar redan nu på en VM på skånska del 2, säger Tim Lindkvist.

Här nedanför kan du se deras film om fotbolls-VM 2018.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar