Laddar

TV: 14-årige Elias drömmer om att bli fotbollsproffs

Elias Olsson, 14, har redan provtränat med europeiska storklubbar – och han vet vad han vill bli. "Jag vill bli fotbollsproffs", säger han.

delningar

Trots att Elias Olsson precis har fyllt 14 år är han ordinarie i division 5-laget Husie IF. Hans namn har gett eko och han har redan provtränat med lag som Feyenoord och FC Midtjylland.

– Jag har spelat i FC Burlöv, Kyrkeheddinge IF och så Husie IF. Sedan har jag tränat med Kastrup bollklubb som jag också spelat några cuper med. Men jag har tränat med FC Midtjylland ett par gånger i månaden förut, berättar Elias Olsson.

Hur kommer det sig? – Jag och en kompis var på deras fotbollsskola. Efter det vill de att jag skulle komma och träna med dem fler gånger.

Även den engelska storklubben Chelsea har hört av sig till Elias Olsson. Där blev det dock inget.

– Det blev skit av det, de ville att jag skulle börja i MFF, men det ville jag inte.

Varför inte? – Då ville jag inte det. Jag tyckte det var för tidigt.

Men du har också provtränat med Feyenoord. Hur kom det sig? – Det var via tillslag.se. Där får man öva på sitt tillslag och jag brukar vara med på deras fotbollskolor i Turkiet. Eija Feodorff och Fredrik Johansson brukar anordna det. Det var tack vare Fredrik.

Hur var det? – Det var en stor upplevelse, men jag hade inte kunnat åka utan hjälp från dem. Jag och två andra killar från Brommapojkarna bodde på hotell. Sedan tränade vi, det var väldigt mycket spel faktiskt.

Elias Olsson inledde sin fotbollskarriär i Arlövs BI, precis som en viss Pontus Jansson. MFF-ikonen var under att par år tränare för Elias lag.

– Han gillar att hjälpa ungdomar och var faktiskt en bra tränare, även om han var lite hård. Pontus visste vad som var bra för en, säger Elias och fortsätter:

– Många säger att vi är rätt lika i spelet. De är vänner till oss och vi var faktiskt på hans bröllop för ett par veckor sedan. Då var det lattjo lajban (skratt).

Numera spelar han i Husie IF. Där har han under Blerim Mulicis ledning tagit en plats i a-laget.

– Blerim är bra, han vet mycket. I början var det tufft, tempot var mycket högre. Men jag har börjat komma ikapp nu.

Vad drömmer du om framtiden? – Jag vill bli fotbollsproffs. Jag gillar engelsk fotboll, det är bra tempo där.

 

 

 

 

 

Elias Olsson Ålder: 14. Längd: 185 centimeter. Vikt: 67 kilo. Moderklubb: Arlövs BI. Nuvarande klubb: Husie IF. Aktuell: Fotbollstalang som drömmer om att bli fotbollsproffs.

 

Relaterade artiklar