Laddar

Turkisk kulturfestival firar jubileum: ”Vill visa en annan sida av Turkiet”

För tionde gången går kulturfestivalen av stapeln i Folket Park. Turkisk kultur, mat, dans och en hemlig artist står på agendan.

delningar

Lördagen den 12 maj är det dags för den tionde turkiska kulturfestivalen i Malmö och Folkets Park. Festivalen arrangeras av Malmö Folkets Park och Malmös unga svenska turkar, MUST.

– Temat är mat, kultur, dans och konserter. Vi har även ett barnfält med lekar och ansiktsmålning bland annat, berättar Bilal Karabudak, projektledare vid MUST.

En dansgrupp har tagit sig till staden från Turkiet och kommer visa upp sina färdigheter i traditionell dans. Det finns även en lokal turkmensk folkdansgrupp.

På scen står bland annat ÖzZeybek, Timur Sakka och den välkända artisten Ozan Koçer.

Festivalen kommer även att bjuda på en del överraskningar.

– Vi har en hemlig artist som kommit hit från Turkiet, berättar Bilal Karabudak.

Festivalen ska vara en stor familjefest. Arrangörerna räknar med mellan 8-12 000 personer på plats under dagen.

– Det är stämningen vi är ute efter, kanske får man lust att åka och besöka Turkiet efter att ha varit här. Vi vill också visa en annan sida av Turkiet, det har varit mycket politiskt tumult de senaste åren.

Traditionella turkiska rätter finns förstås även på plats, allt från kolgrillat till hembakat.

Festivalen börjar kockan 12.00 och slutar vid 18.30.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?