Laddar

Tung skattesmäll för målvaktsstjärnan

Handbollsstjärnan Dan Beutler krävs på drygt 250 000 kronor i skatt efter sin sejour i Qatar.

delningar

Den tidigare IFK Kristianstadsmålvakten,Dan Beutler, hade en kortare sejour i Qatar, där han spelade två turneringar med en iransk klubb. Det leder nu till besk eftersmak.

Skatteverket kräver nu målvakten på drygt 250 000 kronor i skatt efter att ha synat transaktionerna. Skatteverket har gjort bedömningen att Beutler inte har skattat för de ersättningar som betalats ut. Utredningen gäller beskattningsåren 2014-2015.

Beutler själv uppger att de aktuella kontantinsättningarna redan har beskattats i Iran, och att han inte fick någon ersättning alls för turneringen i fjol då den iranska klubben hade gått i konkurs.

Skatteverket har dock valt att inte lyssna till argumenten, och stöder sitt beslut i de pengar som förts vidare till ett bankkonto i Sverige.

Beutlers övergång till Qatar blev en av svensk handbolls mest omskrivna historier, då han skrev kontraktet bakom ryggen på sin dåvarande klubb IFK Kristianstad. Något som ledde till att han fick sparken från klubben. Övergången till Qatar gjorde Beutler enligt egen utsago för att lösa en privatskuld i Tyskland.

Text: Anders Svensson