Tre knivrån under kort tid i natt – polis söker tips

Genrebild. Foto: Michael Hoffman, Mostphotos

(Uppdaterad 07:55) En man ska ha blivit knivskuren i samband med ett av rånen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under natten mot söndag larmades polis till tre olika adresser där personer ska ha blivit rånade av en okänd man beväpnad med kniv.

Det första rånet ska ha inträffat klockan 02:48 på Karolingatan. En man i 40-årsåldern ska ha blivit rånad av en okänd gärningsman som tvingat till sig mannens mobiltelefon med våld. Mannen blev knivskuren i samband med rånet och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna ska enligt polisen vara lindriga.

Det andra rånet skedde vid korsningen på Agnesfridsvägen, klockan 03:17. Där är det två personer, en 16-årig flicka och en 17-årig pojke, som blivit knivrånade. En okänd gärningsman ska ha hotat flickan med kniv och tvingat till sig hennes mobiltelefon och sedan sprungit från platsen.

Det tredje och sista rånet ska ha skett på Västra Skrävlingevägen. Gärningsmannen hotade en man med kniv och tvingade till sig hans mobiltelefon och lämnar sedan platsen.

– Det vi gör nu är att försöka samla in vittnesuppgifter och prata med samtliga målsägande för att kunna få signalement och uppgifter som kan vara värdefulla för oss att gå vidare i ärendet, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

– Vi utreder händelserna var för sig men i och med att händelserna skett geografiskt ganska nära varandra tittar vi på eventuellt samband. Men det är inget jag kan uttala mig om i nuläget. 

Polis har sökt med bland annat hundpatrull men ingen person är i nuläget gripen. Polisen vädjar nu efter tips och iakttagelser kring rånen.

– Vi tar tacksamt emot tips och det kan man lämna på 114 14 eller på polisen.se.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar