Topplista: Hit flyr svenskarna över jul och nyår

Puerto Rico, Gran Canaria. - Foto: Matilda Larsson

Här är de mest hektiska dagarna då flest svenskar reser i vinter, enligt en ny undersökning.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Julen närmar sig med stormsteg och så även allt det innebär, julklappsshopping, planering, matlagning och mycket annat. Något som en hel del svenskar väljer att fly från varje år.

Enligt en ny undersökning från eBeach är det två resmål i bekanta ögruppen Kanarieöarna som kniper topplaceringen, nämligen Gran Canaria och Teneriffa.

Tredje mest populära resmålet att avnjuta jul och nyår är Malta. Trenden visar att december är månaden då flest bokar sin resa till julsolen. 21 procent av bokningarna är nämligen gjorda efter den 1 december, det visar data från föregående år.

– Det är långt ifrån försent att boka en resa till solen över jul och nyår. Vår data visar att den största delen att flest bokningar görs i december och var tionde resa bokas så sent som efter den 15 december. December och dess högtider kan innebära stress för många. Vilket kan vara en av anledningarna till att många väljer att ligga på playan över julhelgen istället för att dansa runt granen hemma i Sverige. Ett allt vanligare alternativ är att man ersätter julklapparna med en utlandssemester, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Med många svenskar som flyr utomlands över jul och nyår blir det också många som reser på samma dag. I kartläggningen har eBeach också undersökt de dagar kring jul då flest reser. 22 december är den mest hektiska flygdagen följd av 29 december. Därefter är förvånande nog julafton den dag då flest reser.

Topplista: De mest bokade destinationerna över jul och nyår

1. Gran Canaria, Spanien

2. Teneriffa, Spanien

3. Malta

4. Hurghada, Egypten

5. Costa del Sol, Spanien

Källa: eBeach.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar