Tjuvens fula knep – så stal hon från äldre

Foto: Ingegerd Sundlöf / Mostphotos - Foto: Mostphotos

Kvinnan sitter frihetsberövad fram tills domen vinner laga kraft.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En 41-årig kvinna har dömts vid Malmö tingsrätt för fyra fall av grov stöld, nio fall av bedrägeri samt ett fall av försök till bedrägeri.

Kvinnan har vid fyra tillfällen stulit äldre personers plånböcker från deras rullatorer respektive fickor. Vid tre av fallen är de drabbade äldre kvinnor, och stölderna inträffade på olika platser i Malmö. Den fjärde stölden ägde rum i Eslöv, och då var det en 70-årig man som gick med rullator till följd av Parkinson som blev utsatt.

Vid några av tillfällena har kvinnan också lyckats ta ut pengar från de äldres kort, troligtvis genom att ha smygtittat när de slog sin kod i butik. Totalt rör det sig om tiotusentals kronor som tagits ut.

När pengarna togs ut hade kvinnan hjälp av sin svärdotter, som också döms för alla de nio fallen av bedrägeri samt försök till bedrägeri

Den ena äldre kvinnan berättar att hon var på Coop vid Nydalatorget och tittade på gravljus, när hon plötsligt märkte att kvinnan satt på huk precis intill hennes rullator. Hon drog rullatorn till sig men kvinnan lyckades ändå få med sig plånboken, vilken den äldre märkte när hon kom fram till kassan och skulle betala för ljusen.

Händelserna inträffade mellan den 8 november 2017 och den 6 juni i år.

Tingsrätten menar att stölderna redan från början är att bedöma som grova eftersom offren bar plånböckerna på sig, och dessutom tillkommer faktumet att stölderna skett från äldre människor som haft svårigheter att värja sig.

Kvinnan, som är tidigare känd av polisen, döms nu till ett och ett halvt års fängelse för sina brott. Svärdottern döms till villkorlig dom och dagsböter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar