Sveriges populäraste järnvägsstationer – Malmö på andraplats

Pressbild

"Trygga, tillgängliga och trevliga stationer är vårt bidrag till att göra det attraktivt för fler att välja tåget."

delningar

Sveriges tågresenärer blir fler och fler samtidigt som de uppskattar landets stationer allt mer. Det visar Jernhusens återkommande mätning Nöjd Resenärs Index. Jernhusen är ett svenskt statligt företag som äger och förvaltar fastigheter som är knutna till Sveriges järnvägsnät.

Jernhusen mäter kontinuerligt hur Sveriges tågresenärer uppfattar tryggheten, miljön och servicen på landets största järnvägsstationer. Vid den senaste undersökningen omfattades 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018.

Malmö hamnade på en delad andraplats tillsammans med Gävle och Borås, efter vinnande stationen i Nässjö.

- Undersökningen visar att resenärerna tycker det är enkelt att hitta, de känner sig trygga och att det är rent och välkomnande. De är också nöjda med utbudet av restauranger, caféer och kiosker, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen i ett pressmeddelande.

Vid den förra mätningen mättes resenärernas nöjdhet endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade alla större stationer hos Jernhusen.

- Trygga, tillgängliga och trevliga stationer är vårt bidrag till att göra det attraktivt för fler att välja tåget. Undersökningen visar att vi är på rätt väg och den ger oss ett bra underlag till fortsatta förbättringar på stationer i alla storlekar och över hela landet, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen i ett pressmeddelande.

FAKTA

TOPPLISTAN 2018

• Nässjö – NRI 81

• Malmö, Gävle, Borås – NRI 80

• Göteborg – NRI 77

• Lund, Östersund – NRI 76

• Linköping, Alvesta – NRI 75

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar