Laddar

Svenska rockIkonen klar för Malmö festivalen

Här är årets artister till Malmöfestivalen

delningar

Nu är äntligen årets musikprogram klart. Elva nya akter har tillkommit, avslöjar Malmöfestivalen i ett pressmeddelande. Bland de nya akterna hittar vi bland annat Malmöbaserade singer songwritern Astrid Holliday, Sisters of Invention och landets rockikon Thåström.

Här är nya musikakterna som är klara för årets festival:

Goran Kajfes Subtropic Arkestra Trumpetaren Goran Kajfeš har samlat de bästa av den svenska samtida musikscenen i projektet Subtropic Arkestra. Kollektivet har hyllats och albumtrilogin ”The Reason Why” har rönt stora framgångar där sista volymen, ”The Reason Why vol. 3”, belönades med en Grammis tidigare i år. 

Grant

Grant, eller Alma Caroline Cederlöf, dök upp med singeln ”Waterline” i slutet av 2017. Grant genomgående valt att ha känslorna i centrum, vilket märks på hennes debutalbum "In bloom".  

Malmö Opera – Rickard med vänner

Rickard ”Gay tenor” Söderberg gläntar på ridån till Malmö Operas kommande säsong med hjälp av sångarna Laine Quist, Frida Johansson och Aleksander Nohr samt pianisten Johan Reis. Det bjuds bland annat på musik ur det romantiska Romeo och Julia-inspirerade gängdramat West Side Story, operaklassikern Carmen, den fantastiska Roald Dahl-musikalen Matilda the Musical samt gråtfesten framför andra, Giuseppe Verdis La traviata.

Man Duo (Fi) Krautdoftande och visionär elektronisk pop på engelska och finska. Det är upplägget när Man Duo släpper lös sin ljudkonst. Duon består av de finska musikerna Jaakko Eino Kalevi och Long-Sam. 

Medborgarbandet

Medborgarbandet var centrum i den uppmärksammade föreställningen ”Vinnaren tar allt” på Malmö Stadsteater som spelades nu i vår. Det är ett artistkollektiv med bland andra Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo och sydafrikanska rapstjärnan Kanyi Mavi

Ozzy

Ozzy har ett alldeles eget flow och texter som slingrar sig kring brokiga beats. Rapparen från Rosengård har ett sound som biter sig fast i ens sinne och stannar där. Det är nära och oborstade betraktelser av Ozzys vardag och liv med litterär kvalitet.

Phlake (Dk)

Mads Bo (sång) och Jonathan Elkær (beats) är Phlake, en dansk duo som kombinerar r’n’b, hiphop och soul till en modern och charmig mix. 2017 släppte gruppen albumet ”Weird invitations”.

Rigmor Gustafsson Quartet

Rigmor Gustafsson har över 20 års erfarenhet och en repertoar som få jazzvokalister rår på. Med Grammis-vinster och internationella samarbeten har hon tagit sin musik långt bortom Sveriges gränser.

Sousou & Maher Cissoko (Se/Sn) Duon Sousou och Maher Cissoko har turnerat världen över, gästat Polar Music Prize och spelat med storheter som Laleh. Med det västafrikanska stränginstrumentet kora, intrikata rytmer och uttrycksfull sång bildar deras musik en mosaik av reggae, folk, soul och jazz. 

Thåström

Hösten 2017 kom senaste albumet ”Centralmassivet” där Joakim "Pimme" Thåström berör med sin tunga och sotiga rock. Trots att hans musikaliska recept varit känt sedan länge fortsätter Thåström att hänföra sin publik. 2015 höll han Stortorget i ett järngrepp med ett mäktigt framförande och i år är han tillbaka.

Urban Mashup

En kväll där några av landets mest spännande artister inom hiphop, r’n’b och soul uppträder.

Astrid Holiday Malmöbaserade singer-songwriter som inspireras av 1960-talet och som släppte fina singeln ”New beginning” sommaren 2017. Nu arbetar Astrid Holiday på ett debutalbum.

Bo Mehr Malmömusikern Erik Mellerstedts projekt Bo Mehr målar upp en värld av kärlek och smärta och ett försök till att närma sig det klassiska artisteriet. 

KAALM

KAALM består av sopransaxofonisten Karolina Almgren och fyller sitt sound med influenser från pop, soul och jazz.

Sisters of Invention Systerduo bestående av Malin och Karolina Almgren.

Tegla Kvartett Klassiska stråkar möter jazzmusiker. Det bjuds på egenskriven musik samt kompositioner av bland andra Arvo Pärt och Erik Satie.

Tummel Tummel som varit funnits i över 20 år gräver i sin stora katalog av fartfylld och passionerad musik med rötter i klezmer och på Balkan. Tummel kommer även uppträda på Barnlandet.

Artister som sedan tidigare är klara för årets festival är Panda Da Panda, Johan T "Familjen" Karlsson, Silvana Imam, Mwuana och Wilmer X. Malmöfestivalen äger i år rum mellan 10 - 17 augusti.

Relaterade artiklar