Laddar

Svartsjuka triggade man till brutal misshandel

Låste in sin partner i sin lägenheten och gjorde flera våldsamma attacker.

delningar

Det var den 16 juli i år som en 53-årig man och hans far såg fotboll i mannens lägenhet och drack alkohol. När fadern lämnade bostaden hamnade 53-åringen i diskussion med sin partner.

Bråket lugnade ner sig och både försvann ut på olika håll. Men när de senare möttes i lägenheten igen blev mannen aggressiv. Han hade vid tillfället druckit ungefär en liter vodka och började säga saker om kvinnans ex.

Därefter blev han våldsam och utdelade flera slag och knuffar mot sin partner så att hon föll omkull. Han sparkade på kvinnan, drog henne i håret, tog strypgrepp om hennes hals och utdelade en dansk skalle.

När målsägaren sedan försökte fly drog 53-åringen in henne med våld i lägenheten och låste samtliga dörrar och stängde alla fönster. Vid ett tillfälle fick målsägaren fram sin telefon, men då slet 53-åringen luren från kvinnan och hotade henne.

Mannen har erkänt att han tagit ett grepp om hennes haka och utdelat en spark, men varken förnekar eller erkänner de övriga delarna. Nu döms han till två års fängelse för grov misshandel, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Han ska även betala ett skadestånd på 44 800 kronor till kvinnan.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?