Laddar

Svaret: Därför spelades en IS-låt – i 30 minuter

I cirka 30 minuter fick radiolyssnare i Malmö höra en rekryteringslåt från terrorgruppen IS – på Mix Megapols frekvens.

delningar

På fredagen kunde 24Malmö.se avslöja att radiolyssnare i Malmö höra låten ”For the sake of Allah”, en rekryteringslåt för IS. Nu väljer radiostationen att polisanmäla händelsen.

– Det är någon som har gått in med piratsändare över vår frekvens, och stört ut den genom att sända ut denna låt. Vi kommer att polisanmäla detta och rapportera det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media, till 24Malmö.se.

Hur ser ni på detta? – Det är naturligtvis väldigt allvarligt, i synnerhet när man har spelat upp en låt som handlar om rekrytering till IS. Vi ser det som väldigt allvarligt, och därför polisanmäler vi det.

Har många lyssnare hört av sig? – Ja, det är väldigt många som har ringt till oss om detta. Vi är väldigt glada för att folk är uppmärksamma, och ser som sagt allvarligt på det inträffade.

Låten ska ha spelats i 30 minuter? – Det kan nog stämma, ja.

Kan ni göra något för att förhindra detta i framtiden? – Det är väldigt svårt. Om man har en piratsändare så har man möjlighet att gå in och ta över en frekvens. Vi har polisanmält det och rapporterat in det till Post- och telestyrelsen, säger Jakob Gravestam.

Texten uppdateras.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?