Laddar

Sushiburriton – Malmös nya lunchfavorit

Japan + Mexiko = sant. På nyöppnade lunchrestaurangen Asuka serveras nu Malmös första sushiburrito.

delningar

Sushikulturen är väletablerad i Malmö och street food-trenden har gett burriton ett uppsving i popularitet. Så varför inte kombinera de två? Den frågan ställde sig Yeo Chin-Huat och hans fru Gaoyang Wu inför öppningen av nya lunchrestaurangen Asuka i Dockan. Resultatet blev Malmös första sushiburrito.

– Idén kommer egentligen från mina barn som reser mycket runt om i världen. Sushiburriton är redan väldigt populär i USA och Asien men jag tror att vi är bland de allra första här i Sverige med att ha den på menyn, berättar Yeo Chin-Huat.

Asukas sushiburrito lagas med ris, grönsaker och hemlagad yakinikusås som lindas in i sjögräsplattor. Fyllningen finns i fyra olika varianter – fisk, kyckling, biff och vegetarisk. Och trots att restaurangen bara haft öppet i fem dagar har paret redan märkt av ett stort intresse för den nya lunchrätten.

– Mer är hälften av våra gäster beställer nog burriton. Det är något nytt och spännande som många är nyfikna på att testa, säger Yeo Chin-Huat.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?