Laddar

Supportrarnas hot – vill infiltrera Malmöklacken: ”Löst ett flertal biljetter”

Polisen avfärdar: "Känns lite osannolikt"

delningar

I morgon (lördag) spelar Malmö FF kvartsfinal i Svenska cupen mot största rivalen IFK Göteborg.

 

Eftersom matchen spelas på Malmö IP – i stället för på Swedbank Stadionväntar en ny utmaning för Malmöpolisen.

– Vi har inte haft några högriskmatcher där tidigare, men vi har nog löst det på ett bra sätt. Det är en mindre arena med mindre biljetter till bortasupportrar och utmaningen blir att hålla supportrarna isär utanför arenan, sa supporterpolisen Gorgin Shoai till 24Malmö.se under gårdagen.

På fredagsförmiddagen började det dyka upp flera hot på Twitter från supportrar till IFK Göteborg. Enligt flera användare har Blåvitt-fans köpt biljetter till Malmö FF:s ena ståplatssektion – och planerar att infiltrera Malmöklacken.

– ”Ska bli intressant och se polisens ansikten när dom ser 4-5 välkända ansikten i Malmö klacken imorgon”, skriver en användare på Twitter och fortsätter i ett nytt inlägg:

– ”Sååja, löst ett flertal biljetter i Malmöklacken, kan bli en intressant lördag. Väl mött!”, skriver hen.

En annan användare:

– ”Ja h*e vad vi ska glänsa i deras klack”, skriver personen.

 

Malmö FF:s supporterpolis Gorgin Shoai är medveten om Twitterhoten – men tar uppgifterna med en nypa salt.

– Det tror vi inte mycket på. Det skulle i så fall vara ett fåtal biljetter, jag tror det var fyra stycken man pratade om. Det är ingenting vi jobbar med, men självklart är vi på plats och beredda om det skulle hända något, säger Gorgin Shoai.

Eftersom inga biljetter alls har släpps till allmänheten – förutom till IFK Göteborgs klacksektion – utan endast till medlemmar och årskortsinnehavare, bedömer Shoai ryktet som endast och bara är ett rykte.

– Därför känns det lite osannolikt. Det går alltid såna här rykten, om att motståndarfans ska köpa biljetter till MFF:s sektioner, och det har aldrig stämt tidigare.

Under fredagen hade supporterpolisen och Malmö FF ett sista planeringsmöte inför morgondagens match.

– Det gick jättebra. Malmö FF var på plats och diskuterade och vi känner oss jättenöjda och beredda, säger Gorgin Shoai.

 

Relaterade artiklar