Laddar

Supertalangens galna uppvisning – Malmö överkörda

Elias Pettersson slog superrekordet när Malmö förlorade med 6-2.

delningar

Malmö Redhawks fick en kanonstart mot serieledarna Växjö Lakers i Vida Arena. Formstarke Frederik Storm styrde in 1-0 och Malmö var på hugget.

Men Växjö är serieledare av anledning och slog tillbaka. Framförallt var det supertalangen Elias Pettersson som vaknade.

Forwarden visade ett upp ett bländade hockeyspel och gjorde ensam 2-1 med en fantastisk soloprestation och ett avslut uppe i taket.

Malmö kvitterade och en målrik första period slutade 2-2.

– Kul period. Bra fart och jag tycker vi gör det ganska bra, men en del grejer som kan bli bättre, säger Robin Alvarez till C More efter den första perioden.

I andra var det dock Växjö och bara Växjö. Malmö som jagar slutspelsplatser hängde inte alls med och när Elias Pettersson gjorde 6-2 fullbordade han en galen Växjö-period med fyra mål.

Målen och assist förkunnade också att Pettersson tog sig förbi den närmast legendariska poängnoteringen Kenta Nillson stod för säsongen 1975/1976.

52 poäng gjorde Kenta – Pettersson är uppe på 55.

Den tredje perioden blev lika innehållslös som de tidigare perioderna var innehållsrika, även om Fredrik Händemark reducerade till 6-3.

Vilket också blev slutresultatet och innebär att Malmö tappar sin femteplats till Skellefteå.

– Vi drog på oss massa utvisningar, vi beter oss som jag vet inte vad, det är uruselt rent ut sagt. Det håller inte mot Sveriges bästa powerplay, säger Peter Andersson till C More och fortsätter.

– Vi har flera spelare med hyfsad erfarenhet som av någon anledning drar på sig utvisningar – jag ska inte säga för mycket, jag är på väg att bli arg, avslutar Andersson.

 

SHL Växjö Lakers – Malmö Redhawks: 6-3 (2-2)(4-0)(0-1) Målen Malmö: Frederik Storm, Robin Alvarez Skott: 29-25 Arena: Vida Arena Publik: 4752

Relaterade artiklar