Succén tillbaka i Malmö – då kan du testa världens längsta vattenhinderbana

Vattenhinderbanan Wibit. Foto: Malmö stad

Öppnar på torsdag i samband med SM-veckan.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Malmö stad arrangerar för tredje året i rad Urban Beach vid T-brygganRibersborg. Urban Beach är en neutral mötesplats för alla där det finns möjlighet att aktivera sig med allt från brädspel, till olika sporter, pyssel eller musik och avkoppling för den som föredrar det. Förra årets succé, Vattenhinderbanan Wibit, öppnar nu på torsdag den 27 juni klockan 11.00, och projektledare på Malmö stad, Linda Sjöstrand är hoppfull inför årets premiär.

– Det ska bli kul! Vi drar igång i samband med SM-veckan, då öppnar vi vattenhinderbanan. Sedan öppnar vi upp alla aktiviteter på Urban Beach under nästa vecka. Där kommer det finnas över tio olika aktiviteter att prova på varje dag och olika spännande event på helgerna. Men under SM-veckan kommer det också finnas massa aktiviteter och sporter att prova på stranden, säger Linda Sjöstrand.

Urban Beach, och vattenhinderbanan Wibit, hade sin premiär 2017, men till premiären 2018 fanns det en betydligt större hinderbana på plats vid Ribersborg.

– Den nya hinderbanan var sån succé i fjol, så den ändrar vi inte på. Tack vare förra årets härliga väder hade vi cirka 40.000 besökare och vi hoppas på minst lika många under årets sommar, säger projektledare Linda Sjöstrand.

För att få vistas på vattenhinderbanan krävs det att man är simkunnig och använder flytväst, har man ingen egen, finns det alltid att låna på plats. Är man under 7 år gammal måste man ha sällskap av målsman för att få vistas på hinderbanan i vattnet.

Vattenhinderbanan vid Ribersborgstrand är gratis och har öppet den 27 juni till den 4 augusti mellan klockan 11.00 och 18.00. All information om övriga öppetider och veckoprogram finns tillgängligt på kulimalmo.se

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.