Succé för Malmös nya burgarrunda

Emelie Wilander och Pierre Orsander står bakom Burgarnatten. Foto: Pressbild

800 personer tog chansen att besöka den första upplagan av Burgarnatten. Nu satsar initiativtagarna på att göra dagen till en tradition.

delningar

Matrundor blir ett allt mer populärt inslag. I måndags arrangerades för första gången rundan Burgarnatten för första gången.

– Det var fantastisk respons, gästerna tyckte det var extra kul att det var en måndag. Det är inte var dag man äter 8 burgare på en och samma kväll, säger projektledaren Emelie Wilander.

Totalt gick 800 deltagare premiärrundan och testade Malmös bästa burgare. Tack vare det stora intresset ser Burgarnatten ut att bli en ny tradition.

- Detta är ett jättekul sätt att fira internationella Burgardagen på. Malmöborna har ett stort engagemang kring burgare och vi ser en fortsättning på Burgarnatten nästa år igen och hoppas på att bli en stående tradition, säger initiativtagaren Pierre Orsander som är nöjd med maten som serverades.

– Restaurangerna hade ansträngt sig väl för att göra sina egna tolkningar av burgare och Malmö visar på en otroligt stor bredd när det gäller kreativitet kring det.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar