Laddar

Stort tillslag mot piratkopierade produkter i Malmö

Resultat av samarbete mellan Noa och Malmö polisen.

delningar

Noas grupp som arbetar mot immaterialrättsliga brott har tillsammans med polisen Malmö gjort ett tillslag mot en basar i Malmö som säljer piratkopierade produkter. Det rapporterar polisen i ett pressmeddelande.

Sammanlagt beslagtogs 1100 piratkopierade väskor, leksaker, klockor och datortillbehör. Förfalskningarna var enligt polisen av varumärken som Walt Disney, Louis Vuitton, Gucci, Apple och Armani.

– Tillslaget blev väldigt lyckad. Det är viktigt att falska produkter av dålig kvalitet och fel ursprung tas bort från marknaden, säger Paul Pintér nationell samordnare vid Noas immaterialrättsgrupp i ett pressmeddelande.

Förhör ska ha hållits med flertalet av det misstänkta och fortsätta förhör kommer att hållas i utredningen. Enligt polisen är i nuläget inga personer frihetsberövade.

Aktuella brott är brott mot upphovsrättslagen och brott mot varumärkeslagen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?