Stort intresse för gårdsfest: "Vill skapa wow-känsla"

Patricia Kayowa Dianda syns i mitten i bilden till vänster. Bilden är från en tidigare gårdsfest.

TV-aktuella Patricia Kayowa Dianda arrangerar en afro-karibisk gårdsfest i Malmö.

delningar

Entreprenören Patricia Kayowa Dianda är för tillfället högaktuell som deltagare i det nya matprogrammet MataamViafree. Till vardags bor hon i Malmö och driver företaget Flavor boss catering och events som anordnar evenemang med mat i fokus.

För två år sedan arrangerade hon en gårdsfest i sitt bostadsområde i Malmö för att marknadsföra sitt företag som då var ganska nystartat. Hon bjöd in grannar och vänner och 250 personer kom. Evenemanget blev en succé och nu på lördag den 4 maj är det dags igen.

– Det var jättepositivt. Folk har varit på mig jättemycket och sagt att "ska du inte köra igen". Det är väldigt många som visat intresse. Det är verkligen superkul, säger Patricia Kayowa Dianda.

I år har nästan 600 personer visat intresse för evenemanget på Facebook. Temat för gårdsfesten är afro-karibisk backyard barbicue. Det kommer bland annat att finnas västafrikanska grytor och karibisk bbq och hela gården kommer att kläs in i tyger och dekorationer.

– Vi vill skapa den där wow-känslan. Vi vill få det att kännas som utomlands, de ska undra var de har hamnat liksom, säger Patricia Kayowa Dianda.

Idéen till att skapa en gårdsfest föddes när Patricia varit på en till London.

– Då var jag på någon gårdsfest där och tänkte att det var fett. Det finns ju inte riktigt här så det var något jag ville återskapa, berättar hon.

Hon berättar att ambitionen med gårdsfesten bland annat är att skapa en gemenskap och hemmakänsla.

– Alla ska känna sig delaktiga. Jag vill ha en avslappnad stämning. Vi har ingen bordsplacering eller så utan man ska kunna sitta tillsammans och skapa nya kontakter och vänskaper.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.