Stort intresse för battle i Malmö – lockar deltagare från flera länder

Foto: Juliana Ucar.

Vid helgens sprakande hiphop-battle finns en väldigt namnkunnig jury på plats.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tidigare under veckan drog "Malmö Workshop Week" igång och nu på lördag är det dags för Hip Hop Weekend Winter Edition på Moriska paviljongen i Malmö. Där det ska battlas i hiphop, house och kids all style.

I juryn ingår bland annat Icee som vann hiphop kategorin i Juste Debout-finalen i Paris förra året och Niki som tillsammans med Martha var det första kvinnliga och enda svenska paret som vunnit hiphop kategorin i Juste Debout Paris. 

Tävlingen har lockat deltagare från flera olika håll.

– Det har kommit anmälningar från folk från Stockholm, Göteborg, Jönköping, Danmark och även från Lettland, säger projektledaren Viktor Fröjd, som tillsammans med kollegan Moa Söllgård står bakom eventet.

"Malmö Workshop Week" har pågått sedan i tisdags. För deltagarna har det erbjudits gratis workshops i bland annat hiphop, house, popping, locking och vouge med både internationella och nationella dansare.

Viktor Fröjd vittnar om att intresset för workshopen varit stort.

– Det har gått jättebra och kommit mycket folk. Det har varit lite fler tjejer än killar. Det har kommit både yngre och äldre, erfarna och oerfarna dansare till workshopen säger Viktor Fröjd.

Under 2018 arrangerades eventet "Malmö Dance Week" innehållande Juste Debout Nordic, som är den nordiska uttagningen till VM i streetdance.

För Malmö väntar nu ett spännande år med mycket som händer och till hösten kommer det mycket uppskattade "Malmö Dance Week" tillbaka till staden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar