Stor brand vid idrottsplats – misstänks vara anlagd

(Uppdaterad 18.45) Under tisdagen började det brinna vid Limhamns idrottsplats i Malmö. Fyra ungdomar misstänks ligga bakom branden.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Klockan 11.42 på tisdagen inkom ett larm om att det brann vid Limhamns idrottsplats i Malmö. Räddningstjänsten uppgav att det skulle brinna kraftigt och polis skickades omedelbart till platsen.

Ett viktigt meddelande till allmänheten gick ut och räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

– Det kom först in som brand i förråd, men det visade sig sedan att elden tagit sig i rullar med konstgräs. Enligt räddningstjänsten är det väldigt svårsläckt och kommer att hålla på ett tag. Röken ska också ligga mot en skola i området, de ska hålla sig inne även där, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen, vid lunchtid.

Foto: Läsarbild.

För att kunna släcka branden fick räddningstjänsten hjälp av hjullastare och maskiner.

– De ska sära på högarna så vi kommer åt bättre med släckningen. Kommunen, som äger planen, har resurser på väg, sa Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten under eftermiddagen.

– Vi kommer nog vara sysselsätta med det här större delen av dagen. I alla fall fram till ikväll. Därefter kommer vi att ha bevakning, säger Måns Krook.

Är röken giftig?

– Det är ingen rök som är särskilt nyttig att få i sig. Det är därför som vi gått ut med uppmaningen att de som känner lukt undviker att befinna sig där röken är. Har man byggnader i området ska man stänga fönster och ventilation.

Branden ska nu vara släckt och boende i området kan åter vistas utomhus.

Enligt polisen misstänks branden vara anlagd.

– Det har upprättats en anmälan och den är rubricerad som mordbrand. Den ligger på den rubriceringen på grund av det uppskattade värdet av det som brunnit. Det har inte varit riktat mot människoliv, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Syd.

Fyra pojkar är misstänkta för att ha startat branden, samtliga är under 15 år.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar