Laddar

Stod i MFF-klacken – nu flörtar succémålvakten med IFK Göteborg

Lucas Hägg-Johansson stod i klacken när Malmö FF tog SM-guld 2010. Nu kan han vara på väg att göra en infekterad övergång till ärkerivalen. "En klubb jag hade kunnat representera med stolthet", säger Malmökillen.

delningar

Malmökillen Lucas Hägg-Johansson, 23, har haft en strålande säsong mellan stolparna i Kalmar FF och nollade bland annat Malmö FF i en 0–0-match på Guldfågeln Arena.

Nu kan målvakten vara på väg till IFK Göteborg, enligt uppgifter till GT. Göteborgsklubben ska vara intresserade av att hämta in Hägg-Johansson som en ersättare till storlöftet Pontus Dahlberg, som med största sannolikhet lämnar klubben inom den närmsta framtiden.

En inte helt okontroversiell övergång – med tanke på att Lucas Hägg-Johansson tidigare har varit en hängiven supporter till Malmö FF.

Målvakten stod i MFF-klacken och manade på de himmelsblå och firade SM-guld så sent som 2010.

Men Lucas Hägg-Johansson kan gärna tänka sig att flytta till IFK Göteborg.

– Absolut, det är en väldigt fin klubb och en klubb jag hade kunnat representera med stolthet, säger han till Fotbollskanalen.

Hägg-Johansson sitter på ett utgående kontrakt och kan gå gratis vid årsskiftet. Men ingenting är klart ännu, poängterar Malmökillen.

– Jag diskuterar fortfarande med Kalmar och vi får se var vi landar där. Det är inte hugget i sten där heller. Jag väger fram och tillbaka, säger han.

Lucas Hägg-Johansson har spelat i Malmöklubbarna Husie och Rosengård, men aldrig Malmö FF.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?