Laddar

Stjärnskytten glödhet i derbyt

HK Malmö bäst i Skånederbyt – Linus Persson i sprakande målform.

delningar

HK Malmö studsade tillbaka direkt efter den snöpliga förlusten senast mot Hammarby.

 

Serietvåan åkte till Lund och bröt Lugitrenden på två raka förluster mot Skånerivalen.

HK Malmö vann matchen med 24–23 – och det kan man tacka Linus Persson för. Den 24-årige stjärnskytten var i stor målform och gjorde lite vad han ville med Lugiförsvaret. Persson noterades totalt för nio baljor i mötet.

– Det är otroligt kul att se att han kommer från en så lång skada och visar direkt vilken kvalité han besitter. Han är onekligen matchhjälte i dag, säger HK Malmös Binai Aziz till C More.

 

HK Malmö kopplade greppet från start i matchen och lät aldrig hemmalaget få ta ledningen. När det återstod drygt fyra minuter kvar av matchen ledde gästerna med 23–19.

Lugi skulle sedan komma tillbaka starkt och reducera till 23–22, men med 20 sekunder kvar på klockan sköt Anton Blickhammar 24–22 och matchen var avgjord. Slutresultatet blev 24–23 till HK Malmö.

– I dag får vi spela vårt spel och det är vi duktiga på och känner trygghet i. Vi kanske borde ha dragit i från i den här matchen, men samtidigt är Lugi ett bra lag, säger Binai Aziz.

Målvaktsveteranen Dan Beutler inledde i Malmömålet, men efter en mardrömsstart byttes han ut till förmån för sin norska kollega Kristian Saeverås, som stod för ett flertal fina räddningar.

Men i halvtid byttes Beutler återigen in för HK Malmö – och då var han plötsligt som pånyttfödd. Den 40-årige målvakten stod för en stark andra halvlek.

– Jag tycker vi har en bredd som är få förunnat i Elitserien. Det ser man även på målvaktssidan. Det är såna saker som gör att vi kan ligga i toppen, vi har fantastiska spelare på varje position, säger Binai Aziz.

Binai Aziz firade för övrigt 500 gjorda mål i Handbollsligan/Elitserien när han tryckte dit 18–16 till HK Malmö. En fin bedrift av den Lindesbergsfostrade högernian.

– Alltid kul att nå milstolpar, log Aziz i C Mores tv-sändning.

Handbollsligan Lugi–HK Malmö 23–24 (11–13) Målen, HK Malmö: Linus Persson 9, Anton Blickhammar 5, Fredrik Petersen 4, Adam Lönn 3, Mattias Kvick 2, Binai Aziz.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?