Laddar

Stjärnorna sviktade – då klev Blickhammar fram

Mittnian hjälte framåt när Malmö nådde historisk final.

delningar

Ofta heter hjältarna Adam Lönn och Linus Persson när HK Malmö vinner viktiga matcher.

Men i den femte och avgörande semifinalen hemma i ett kokande Baltiska Hallen var det en annan spelare som klev fram och Malmö till final – Anton Blickhammar. Malmö vann med 28-23.

– Det är oerhört skönt, det har varit oerhört laddat här några dagar och vi har varit oerhört sugna på att bryta trenden på hemmaplan. Vi hade det som mål när säsongen började, säger Anton Blickhammar efter segern.

Precis som i den senaste hemmamatchen ledde kröp Alingsås långsamt ikapp från den femmålsledning som Malmö skaffat sig. Den gången vände AHK – denna gången lyckades Malmö blidka bortalaget.

– Vi höll huvudena kalla. Vi tog ett anfall i taget och styrde upp det.

Speciellt i den andra halvleken klev han fram mittnian.

– I de andra matcherna har jag tagit en hel del avslut och bommat mycket, men i dag fick jag bättre utdelning och någon gång ska väl det komma, myser sexmålsskytten.

Handbollsligan, match 5 av 5 HK Malmö–Alingsås HK 28-23 (13-8) Målen HK Malmö:  Anton Blickhammar 6, Mattias Kvick 5, Jim Andersson 3, Adam Lönn 2, Linus Persson 3, Fredrik Petersen 3, Binai Aziz 2 Arena: Baltiska Hallen Publik: 3013

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?