Laddar

Stekhet genre får egen festival i Malmö

I sommar ska musikstilen Reggaeton ta Malmö med storm. Då arrangeras Skandinaviens första festival i genren.

delningar

Tack vare artister som Luis Fonsi och Daddy Yankee är musikgenren Reggaeton hetare än någonsin. Nu står det klart att Skandinaviens första Reggaetonfestival kommer att arrangeras i Malmö. Bakom initiativet står Malmöbon Jhonny Flores, ägare av Latinmania.

– Både Latinomusiken och Reggaetonmusiken växer jättemycket i Sverige. Det räcker med att lyssna på radio eller titta på topplistorna för att se det. Luis Fonsis låtar Despacito och Échame La Culpa är typisk Reggaetonmusik. I och med att den blivit så stor så ville vi göra den första festivalen i Sverige i den här genren. Faktum är att den till och med blir först i Skandinavien, säger Jhonny Flores.

Festivalen som går under namnet I Love Reggaeton Festival kommer att arrangeras i Folkets Park. Förhoppningen är att få dit minst två stora namn, lokala artister samt ett flertal internationella DJ:s.

– Vi arbetar för fullt med att locka hit artister, men vi har redan gjort klart med DJ:s från Puerto Rico, Brasilien och New York. Det kommer bli en fantastisk stämning.

I år blir det en endagarsfestival, men förhoppningen är att göra eventet ännu större nästa år.

– Vi vill se vad det finns för publik för den här typen av evenemang. Vi vet att det är många aktörer som följer vårt projekt med intresse. Blir det lyckat i år så kommer vi satsa på att få hit världsstjärnor nästa år, säger Jhonny Flores.

I Love Reggaeton Festival arrangeras den 14 juli.

Relaterade artiklar