Laddar

Stekhet genre får egen festival i Malmö

I sommar ska musikstilen Reggaeton ta Malmö med storm. Då arrangeras Skandinaviens första festival i genren.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Tack vare artister som Luis Fonsi och Daddy Yankee är musikgenren Reggaeton hetare än någonsin. Nu står det klart att Skandinaviens första Reggaetonfestival kommer att arrangeras i Malmö. Bakom initiativet står Malmöbon Jhonny Flores, ägare av Latinmania.

– Både Latinomusiken och Reggaetonmusiken växer jättemycket i Sverige. Det räcker med att lyssna på radio eller titta på topplistorna för att se det. Luis Fonsis låtar Despacito och Échame La Culpa är typisk Reggaetonmusik. I och med att den blivit så stor så ville vi göra den första festivalen i Sverige i den här genren. Faktum är att den till och med blir först i Skandinavien, säger Jhonny Flores.

Festivalen som går under namnet I Love Reggaeton Festival kommer att arrangeras i Folkets Park. Förhoppningen är att få dit minst två stora namn, lokala artister samt ett flertal internationella DJ:s.

– Vi arbetar för fullt med att locka hit artister, men vi har redan gjort klart med DJ:s från Puerto Rico, Brasilien och New York. Det kommer bli en fantastisk stämning.

I år blir det en endagarsfestival, men förhoppningen är att göra eventet ännu större nästa år.

– Vi vill se vad det finns för publik för den här typen av evenemang. Vi vet att det är många aktörer som följer vårt projekt med intresse. Blir det lyckat i år så kommer vi satsa på att få hit världsstjärnor nästa år, säger Jhonny Flores.

I Love Reggaeton Festival arrangeras den 14 juli.

Relaterade artiklar