Statement Tour kommer till Malmö: "Godbitarna ur festivalen"

Foto: Kaiketsu/Wikimedia

Festivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner presenterar spelplatser och turnédatum.

delningar

Det var förra sommaren som Statement Festival ägde rum för första gången någonsin. Festivalen startades som en reaktion på de otaliga övergreppen på kvinnor som inträffat på musikfestivaler och den är världens första stora musikfestival för kvinnor, icke-binära och transpersoner – både bland besökarna och artisterna. Den görs som en tydlig markering mot sexuella övergrepp i samhället och inte ett enda brott anmäldes under festivalen som lockade 5 000 besökare per dag.

I höst tar världsnyheten Statement Festival sitt unika koncept ut i landet med klubbturnén "Statement Tour". Under fredagen släpps turnédatum och biljetter. Den 26 oktober kommer turnén till Moriska Paviljongen i Malmö.

- Varje stopp kommer bli som en endagsfestival med unika lineups av artister, komiker och djs vilket känns så sjukt kul att ta godbitarna ur festivalen och åka ut med det på turné. Inför festivalen sålde early birds-biljetterna slut några minuter så det ska bli spännande att se hur det blir nu med turnékonceptet, säger Emma Knyckare, initiativtagare till Statement i ett pressmeddelande.

Statement Tours alla artister kommer presenteras löpande under våren och sommaren. Varje stad kommer ha en unik lineup bestående av två-tre musikakter, en komiker, en-två djs och Emma Knyckare som klubbkonferencier för varje kväll.

FAKTA

Statement Tour - turnéplan

Göteborg, Pustervik, 21 september 2019

Stockholm, Kraken, 28 september 2019

Malmö, Moriska Paviljongen, 26 oktober 2019

Umeå, Väven, 2 november 2019

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar