Statement Festival åker på klubbturné – kommer till Malmö

Pressbild: Kitty Lingmerth / Foto publik: Andreas Almquist

"Festen fortsätter – tills alla cis-män lärt sig"

delningar

Statementfestivalen åker på klubbturné och kommer till Malmö i höst. Trots att festivalen fällts av Diskrimineringsombudsmannen kommer man att fortsätta rikta sig till kvinnor, icke-binära och transpersoner.

Festivalen startade som en motreaktion till alla övergrepp på kvinnor som inträffar på musikfestivaler runt om i Sverige. Den första Statement Festival gick av stapeln i somras på Bananpiren i Göteborg och lovordades av besökare och artister. Anmärkningsvärt var att inte ett enda brott anmäldes under festivalen som lockade 5000 besökare per dag.

Nu beger sig festivalen ut i landet på en klubbturné och kommer till Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Varje stad kommer ha unika lineups och bjuda på fler musikakter, djs, komiker och en turnégeneral i form av Emma Knyckare.

– Det känns så jävla fint att ta med Statement ut på vägarna. Festen fortsätter - tills alla cis-män lärt sig, säger initiativtagaren Emma Knyckare i ett pressmeddelande.

Festivalen har sedan debuten blivit prisade genom en rad utmärkelser, däribland Årets Indie på Manifestgalan, Årets Nyskapare på LiveApan och Årets Nöjesförbättrare av Nöjesguidens Göteborgspris.

– Vi har skapat en rörelse som betyder massor för väldigt många och det känns fantastiskt att det även genererat en massa fina priser. Men vi kan inte springa på galor hela tiden utan nu vi är aspeppade på att fortsätta arrangera feta fester där ingen behöver kolla sig över axeln, säger Emma Knyckare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar