Starta företag i Malmö

Malmö är långt ifrån den ruin efter nedlagda gamla varv som det en gång var. Idag har staden växt och blivit till en riktig företagarstad med en nytänkande entreprenöranda. Stadens känsla och framåtanda började förändras med hjälp av Öresundsbron, Turning Torso, Västra Hamnen och Malmö högskola. Satsningarna satte Sveriges tredje största stad på kartan igen och idag finns det massvis med stora företag som både har startat upp och valt att etablera sig i Malmö.

Det finns mycket hjälp att få

Malmö har blivit en stad där nya idéer föds och utvecklas. Rätt miljö finns helt enkelt där för dig som vill satsa på din egen affärsidé. Om du vill starta ett företag i Malmö finns det mycket hjälp att få. Oavsett om du behöver rådgivning, skapa ett nätverk eller behöver anlita någon för en specifik tjänst.

Du kan till exempel anlita en bra byrå i Malmö som designar och bygger din webbplats samtidigt som de hjälper dig att expandera. Att ha en egen webbsida är ofta steg ett om man vill bli framgångsrik och bygga ett företag. En bra webbyrå ger ditt företag rätt image och ansikte utåt. Att bygga ditt varumärke är en av de viktigaste uppgifterna, så se till att du gör det på rätt sätt från början.

Så här kan Malmö stad hjälpa till

Om du behöver hjälp med frågor kring regler, tillstånd eller företagande? Då ska du använda tjänsten Malmö stads företagslots som hjälper dig att hitta rätt bland alla krångliga regler och lagar som du måste känna till. Genom att fråga en lots kan du snabbt komma in i kommunen som en företagare.

CONNECT Skåne är ett nätverk med över 80 företagspartners i Skåne och 400 individuella medlemmar som stöder verksamheten. Medlemmarna är framförallt erfarna personer från tjänsteföretag, storföretag och riskkapitalbolag. Genom nätverket kan du knyta viktiga kontakter, hitta finansiering och få hjälp på många andra sätt som kan gynna ditt bolag.

För kvinnor som vill starta ett eget företag är den internationella kvinnoföreningen ikf Malmö ett bra stöd. Genom dem kan man få kontakt med affärsnätverks om riktar in sig på kvinnligt företagande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *