Stark höst för Malmöföretaget – Satsar på London

Foto: Pressbild.

"Fantastisk försäljningsutveckling".

delningar

Företaget Hövding med huvudkontor i Malmö säljer airbags för cyklister. Nu har bolaget släppt sin kvartalsrapport som visar på en stark höst. Sammanlagt finns nu 130 000 av bolagets airbags för cyklister ute i trafiken och de senaste tre månaderna har det sålts nästan 20 000. 

- Det är en fantastisk försäljningsutveckling som har skett. Antalet vi tidigare sålde på en månad kan vi ibland sälja på några dagar. Mer än 3 000 olyckor är registrerade där Hövding har skyddat och kanske till och med räddat liv. Det känns väldigt bra, säger Fredrik Carling vd för Hövding i ett pressutskick. 

Under årets tredje kvartal mer än fördubblades dessutom Hövdings omsättning. Enligt bolaget är det Sverige, Danmark och Tyskland som är de drivande marknaderna. Och inför 2019 satsas det nu för att få samma fart på försäljningen i England och London

- Vi märker att Hövding efterfrågas även andra tidpunkter än under sommarmånaderna då det cyklas som mest. September månad stod för en tredjedel av omsättningen under kvartalet. Trenden att fler och fler väljer att pendla med cykel till arbetet är positiv, och det gläder oss att så många väljer Hövding som huvudskydd, säger Fredrik Carling.

Just nu finns Hövdings produkt till försäljning på 16 marknader i Europa och Japan

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar