Stadsdelen ska få fler bostäder – genom flervåningshus

Pressbild

"Det här är en väl belägen plats för förtätning"

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På torsdagen sa stadsbyggnadsnämnden ja till en detaljplan som gör det möjligt att bygga ett bostadshus med centrumverksamhet i hörnet av Östra Farmvägen och Katrinelundsgatan. Området är i dag en bilparkering.

Bostadshuset planeras att bli sex våningar högt med totalt 60 lägenheter och lokaler för handel samt verksamhet på bottenplan. Det är även tänkt att det ska finnas seniorlägenheter samt en gemenskapslokal.

– Norra Sorgenfri är en central plats i Malmö som nu knyts ihop med andra delar av Sorgenfri, Värnhem och Rörsjöstaden genom förtätning och nya bostadsområden. Planerna för det här området är ett bra exempel på hur vi bättre kan utnyttja stadens alla ytor, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande. 

– Det här är en väl belägen plats för förtätning, som både sparar värdefull åkermark och bidrar till ökat utbud av bostäder. Särskilt positivt är det att vi kan kombinera lokaler och boende i samma fastighet, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar