Sprängdåden har kostat Malmös hyresvärdar flera miljoner

Foto: Cilla, Mostphotos/Folmer, Mostphotos.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Hälften av alla hyresvärdar har utsatts.

Under de senaste fem åren har merparten av Malmös största hyresvärdar drabbats av sprängdåd. Reparationskostnaderna kommer kosta miljontals kronor, rapporterar Hem & Hyra.

Tillsammans äger Malmös tio största hyresvärdar över 46 000 lägenheter, varav hälften har drabbats. Detonationerna har orsakat ett flertal skador på bland annat entréer, fasader och affärslokaler. Även trapphus och en hiss har fått splitterskador från granater.

– Vi har blivit hotade med bomber och har fått insyn i den här världen. Det är värre än vad du kan tänka dig. Betalar man inte till dom här grabbarna så smäller det. Vi har ändrat rutiner, säger en hög chef på ett av de drabbade bolagen till Hem & Hyra.

Fyra av tio hyresvärdar uppger att de ska se över sina säkerhetsrutiner. Hyresvärdarna har sett över krishanteringsplaner, larmknappar för personal och skalskydd i husen.

Vilka som ligger bakom och möjligt motiv ger Malmöpolisen en tydlig bild av.

– Det är i huvudsak organiserande kriminella som använder sig av sprängningar och skjutningar för att utöva påtryckning. Det kan vara indrivning av skulder eller rent personliga hämndmotiv, säger Mattis Sigfridsson, tillförordnad biträdande polisområdeschef i Malmö.

Skribent: Alfred Larsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar