Laddar

Spelarbetygen efter Malmö FF–Djurgården

Alla spelarbetygen efter MFF:s viktiga seger.

delningar

Malmö FF reste sig och besegrade Djurgården på hemmaplan med 1–0.

Här är 24Malmös spelarbetyg från matchen:

5 – landslagsklass, 4 – mycket bra, 3 – bra, 2 – godkänt, 1 – underkänt.

Johan Dahlin (mv) – 4 Fick hålla sin första allsvenska nolla 2018. Felfri.

Eric Larsson – 2 Stabilt defensivt – men offensivt finns fortfarande mer att hämta, trots att han var inblandad i 1–0-målet.

Lasse Nielsen – 3 Ser tryggare ut tillsammans med Rasmus Bengtsson än han gör med Franz Brorsson. Slog ett par felpass, men satte inte många fötter fel defensivt.

Rasmus Bengtsson  – 4 Det var knappast något sammanträffande att Malmö FF:s skakiga försvarsspel plötsligt började fungera med Bengtsson tillbaka i elvan. Otroligt viktig för MFF.

Behrang Safari (ut 79) – 3 Visar hjärta och spelar klokt. Vilket är precis vad MFF behöver just nu. Utsedd till matchens lirare av fansen. Mattias Svanberg – 3 Framträdande i den första halvleken. Kom rättvänd, utmanade och gick rakt på mål. Nära att få utdelning ett par gånger.

Oscar Lewicki – 3 En gedigen Oscar Lewicki-insats, helt enkelt.

Fouad Bachirou (ut 77) – 3 Nyttig för MFF med sin bollbehandling och passningsfötter – även om det syntes att han inte är helt i matchform ännu. Tvingades kliva av på grund av en trötthet i muskeln, och slog alltså inte upp sin gamla skada eller någon ny.

Sören Rieks (ut 45) – 3 Gjorde en av sina bättre matcher i MFF innan han tvingades utgå i paus, på grund av en smäll han ådrog sig i den första halvleken.

Markus Rosenberg – 4 Såg ut att trivas med Carlos Strandberg som sin anfallspartner. Tog fajten och stod upp bra i duellerna med Djurgårdens fysiska backar – samtidigt som han hotade med smarta löpningar och bra kombinationer. Låg bakom 1–0-målet med ett väl avvägt inlägg mot bortre.

Carlos Strandberg – 4 Mycket mer inblandad i spelet än tidigare. Slog bland annat ett fint inlägg som Rosenberg nickade i stolpen i första halvlek. På rätt plats vid rätt tillfälle när han sedan stötte in segermålet till 1–0.

Inhoppare:

Arnor Traustason (in 45) – 2 Ett helt okej inhopp.

Övriga spelade för kort tid för att betygsättas.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?