Sommarlovskul i Beijers park – med insekter i fokus

Foton: Barn - Ekaterina Demidova. Beijers park - Jin Zan. Bi - Eiwy Åhlund

Trampa din egna smoothie eller bygg ett eget bihotell.

delningar

I samband med att Sommarlovsmorgon sänds från Beijers park i sommar anordnar Malmö stad en sommarlovsaktivitet med små djur i fokus - Djuriskt sommarlovskul i Beijers park. Genom en fyra stationer lång upptäcksfärd i parken visas hur viktiga pollinatörerna är för naturen och miljön.

Förra året anordnas det liknande aktiviteter i Sege park - vilket blev en succé.

– Det gick så himla bra. Det var uppskattat och mycket folk så nu gör vi samma sak igen, fast nu inne i Beijers park. Det är en lite vildare park med högre gräs och mindre städat än andra parker. Det är bland annat för att man vill främja insekter som verkligen är helt nödvändiga för att vi ska kunna äta vettig mat, säger Olov Källgarn, projektledare, miljöförvaltningen, Malmö stad.

Temat för evenemanget är insekter och varför de är så viktiga för oss människor. En stor del handlar om mat genom upplevelser som till exempel att man kan få trampa sin egen smoothie. Det finns även möjlighet att bygga ett eget bihotell och prova lycka i en fiskdamm.

– Vi berättar om kopplingen mellan pollinatörer och maten som alla äter. Vi pratar också om varför vissa parker i framtiden behöver vara lite vildare. Många tycker att det ser stökigt och ovårdad ut, men om man städar för mycket i naturen städar man bort alla bostäder till insekter som ger oss jordgubbar och annat ätbart. Därför behöver vi lite mer vildare parker och plats för insekter i naturen - även i stan.

Evenemanget anordnas den 18-20 juni klockan 10:00-13:00. Första stationen finns i Beijers park nära inspelningen av Sommarlovsmorgon.

– Det är öppet för alla, inte bara de som går på Sommarlovsmorgon. Alla är välkomna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar