Laddar

Soffie om chocken: ”Oj, det här är väldigt fel”

Hon var en av många som fick höra IS-rekryteringslåten – i 30 minuter.

delningar

När Soffie skulle köra till jobbet och satte på Mix Megapols frekvens på radion fick hon en överraskning. Efter en nyhetssändning fick hon inte höra några hitlåtar, utan i stället en rekryteringslåt från IS.

– Jag tänkte först: ”Nu blev det nog lite fel här”, sedan lyssnade jag vidare och tänkte: ”oj, det här är väldigt fel”. De spelade den här låten som varade i tre till fyra minuter, säger hon till 24Malmö.se.

Hon fortsatte att lyssna, och trodde att det bara var ett misstag – men efter ett reklamavbrott så fortsatte låten att spelas.

– Den pågick i säkert 30 minuter, så den spelades om flera gånger. Jag tänkte flera gånger att de hade fått ordning på det, men då hördes låten igen. Och den låten uppmanar både till det ena och andra. Det var ju ingen låt som någon spelade upp av misstag, så var känslan, säger hon.

Du måste ha blivit chockad? – Ja, verkligen. Jag ringde upp min sambo som var på väg till Jönköping och frågade om han hörde samma sak, men det gjorde han inte. Så det var nog bara över Malmös frekvens.

Jakob Gravestam, informationschef på Bauer Media, berättar om händelsen.

– Det är någon som har gått in med piratsändare över vår frekvens, och stört ut den genom att sända ut denna låt. Vi kommer att polisanmäla detta och rapportera det till Post- och telestyrelsen, säger han till 24Malmö.se.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?